sunnuntai 10. helmikuuta 2019

NÄYTEIKKUNAN SUUNNITTELU JA TOTEUTUS

Ensimmäinen iso tehtäväni oli suunnitella näyteikkuna, joka tulisi olemaan ensimmäisen merkin kevätmallisto. Tämä ensimmäinen merkki oli Bobo Choses jonka teema oli viljely, sadonkorjuu, myyjäiset.

Aloitin tehvän tutustumalla merkkiin ja heidän uuteen mallistoon. Merkiltä oli tullut kuvia, joissa näki heti heidän fiilistä ja näitä selaillessa sain kolme hyvää ideaa. Aloitin ideoiden luomisen tekemällä vaihtoehdoista luonnokset ja moodboardit.
Ensimmäinen ideano oli sellainen, jossa olisi tälläinen ns. myyjäis teemainne, jossa oltaisiin myymässä viljeltyjä tuotteita. Ikkunaan piirettäisiin puu ja ikkunassa olisi erilaisia puu laatikoita ja vihanneksia. 
 Toinen vaihtoehto oli piknik teemainen, jossa olisi erilaisia lasipurkkeja ja koristeellisia lauutasia. Ylhäältä roikkuisi vihreästä kartongisa tehtyjä lehtiä.
Kolmas vaihtoehto oli malliston teemasta poistuva, mutta sen teemana olisi hempeä tyttölapsen makuuhuone/vaatehuone. 

Näytin nämä vaihtoehdot yrittäjille ja he päättivät tästä yhden jonka rakentaisin. Näistä päätettiin ensimmäinen vaihtoehto ja tämän jälkeen aloin jatkamaan työntekoa. Tein kaupungilla kierroksen ettien erilaisia laatikko vaihtoehtoja, joista voitaisiin harkita näyteikkunaan ostamista. Tein myös alkuun rekvisiitta lista, niistä mitä pitäisi hankkia.

Kun tuotteet saapuivat myymälään aloitin käymään niitä läpi. Tuotteet laskettiin ja hinnoiteltiin, näistä otettiin esille 1-2 kokoa ja päätin samalla mitkä vaatteet pukisin mallinukelle päälle. Näyteikkunaa pääsin rakentamaan vasta päivä ennen malliston julkaisua, joten sitä sai vähän aikaa odotella. Sillä aikaa tein muutaman julisteen ikunaan, jotka sopivat tämän ikkunan teemaan. Julisteet tein illustratorilla, tulostin kaksi pienintä yrityksen tulostimilla ja ison painatin läheisellä painotalolla.

Näyteikkunan rakennus päivä alkoi ihan ensin sillä, että purin vanhan esillepanon pois, pesin ikkunat ja piirsin valkoisella ikkunatussilla puun ikkunaan. Asettelin kaikki rekvisiitat ja mallinukenikkunaan. 

Näyteikkunan hankalin osa oli suunnitella ikkuna niin, että on vain yksi mallinukke. Jos mallinukeja olisi ollut enemmän olisi niistä saanu paremman ryhmitelmän ikkunaan ja saanu hyvin esille muitakin tuotteita merkin mallistosta. Ikkunasta tuli hyvinsellainen kuin suunnittelin ja tykkäsin itse siitä, että pysty käyttää paljon omaa luovuutta. Ikkunaan piirtäminen oli kyllä hyvä tapa tuoda helposti eloa ikkunaan jajotain ihan erilaista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti