sunnuntai 10. helmikuuta 2019

MITEN HARJOITTELUNI ON ALKANUT?

Tammikuu meni hurjaa vauhtia ja sain tehdä harjoittelu paikallani paljon kivoja esillepanoja. Aloitimme ihan aluksi myymälän kortti seinästä. Eli tarkoituksena oli laittaa myynneissä oleista korteista mallikappaleet assan viereiselle seinälle, josta asiakkaat näkisivät millaisia korteja yrityksellä on tarjota. Lisäksi tämä seinä helpotti korttien myymistä, sillä asiakas näki nopealla silmäyksellä kaikki kortit ja niitä ei tarvitse erikseen esitellä.


Tammikuussa oli alkanut talviale pyörimään myymälässä , joten tein sinne esillepanon mallinukkea käyttäen. Myymälästä löytyy yksi mallinukke, jota halusun käyttää hyödyksi alen aikana. Valitsin mallinukeille alesta vaatteet joita oli viela paljon, mutta sellaiset jotka sopivat yhteen. Alen aikana mallinuken paita ja housut liikkkuivat mukavasti asiakkaiden kotiin!


Tammikuun ja helmikuun alunaikana iski iso kevätmallistojen saapuminen, monella merkillä tuli samaan aikaan malliston julkaisu, joten esillepano tehtävää riitti. Aloitin aina uuden malliston laskemisesta ja hinnoittelusta, jolloin pääsin jo hieman näkemään millaisia vaatteita oli tulossa. Jokaisesta vaatteesta tulee esille enintään kaksi kokoa, keskikoko ja joskus isoin koko. 

Ensimmäinen kevään uutuus oli Bobo Choses, joka on aika suosittu monien Kukutin asiakkaiden keskuudessa. Bobo Choses on espanjalainen lasten ja naisten vaatteita valmistava merkki, he valmistavat vaatteet eettisesti ja hyvistä matesiaaleista! Heidän uusi kevätmallisto oli puutarhateemainen, jossa huokui todella paljon viljely ja kojumyyjäiset. Tästä merkistä teimme myös näyteikkunan, josta kerron myöhemmin erillisessä postauksessa..

Bobon uutuus vaatteista tuli esillepano myymälän perälle heidän uutuus pöytään ja rekkiin. Asettelimme ensin muutaman asuste tuotteen esille, mutta kun niitä oli niin vähän viikkasin pöytään muutaman vaatteen, jotka olisi hyvä yhdistelmä. Pöydän esillepanossa olisi hyvä huomioida hyvä käyttöyhteys tuotteita, mikä voisi sopia yhden tuotteen kanssa ja mistä asiakas voisi koota hyvän setin itselle.


Tämän jälkeen alkoi sadella muiltakin merkeiltä uusia kevät/kesä mallistoja. Seuraavana oli Tinycotton, jolta tuli ihana retro henkinen mallisto, josta tulee mieleen coca cola, tennarit ja humbba bujbba purukumi! Tämä mallisto pääsi jakamaan uutuus pöydän BoBo Chosesin kanssa, sillä myymälässä ei ollut vielä tilaa minne uutuuksia laittaa. Alennukset veivät koko kaupasta suurimman osan ja päätimme odottaa vielä hetken, jotta saisimme alea tiivistettyä jossain vaiheessa.


Kolmannen merkin malliston tullessa oli aika tiivistää alea hieman kasaan, sillä seuraava merkki ei mahtuisi jakamaan pöytää kahden muun kanssa. Mini Rodinin uusi kevät mallisto oli viidakkohenkinen, josta löytyi paljon apina kuoseja! Mini Rodini joutui kuitenkin vielä jakamaan pöydän tinycottonsin kanssa, sillä se oli tullut vasta ja halusimme sen olevan vielä esillä. Alesta saimme tiivistettyä sen verran, että meille vapautui käyttöön kaksi rekkiä, johon toiseen tuli Bobo Choses mallisto ja toiseen tuli uudet reput. Reput vaihdettiin vielä toisin päin niin, että isommat on alhaalla ja pienemmät ylhäällä, sillä raskaimmat on aina hyvä laittaa alemmas ja nyt kassalta näköyhteys oli parempi rekkien toisellepuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti