torstai 11. lokakuuta 2018

MITÄ OLEN OPPINUT ENSIMMÄISEN HARJOITTELUN AIKANA?

Aina on hyvä jäädä miettimään ja pohtimaan omaa osaamista ennen ja nyt. Aloin pohtimaan oman harjoittelu jaksoni ajan tapahtuvaa oppimista tässä viimeisten viikkojen aikana. Mitä osasin ennen tänne tuloa ja mitä en? Olenko oppinut jotain uutta?

Ennen harjoitteluun tuloa osasin jo valmiiksi käyttää illustrattoria ja tunsin yritystä hieman  entuudestaan, joten näistä oli jo hieman hyötyä harjoittelun alkuun. Harjoittelun aikana opin enemmän ohjelmien käyttöä ja tutustuin aivan uuteen ohjelmaan kuin Indesing, joka on adoben taitto ohjelma ja jolla on helpompi tehdä töitä, jossa käytetään valmiita kuvia ja tekstiä. Indesingin ohjelman opettelu oli helppoa, kun oli opetellut Illustratorin käytön. Tämän lisäksi opin tuntemaan yritystä, millaiset ovat heidän arvonsa ja millainen heidän visuaalinen ilmeensä on. Nyt osaan jo tehdä lähes kokonaan yrityksen näköisiä töitä ja osaan nähdä jo mitkä olisivat heidän tyylillisiä, mutta tätä voisin vielä enemmänkin kehittää eteenpäin. tietenkin myös ohjelmien käyttö taitoja haluan kehittää enemmän ja kehittää siinä osaamistani.

Niinkuin varmasti jokaisessa työpaikassa jokainen oppii aina yhä enemmän vuorovaikutus kykyjä ja ryhmätyöskentelyä. Tämä taito on sellainen, jota ei voi koskaan osata täysin ja aina on jotain opittavaa kun on erillaiset ihmiset ympärillä. Joten tätäkään taitoa ei saa unohtaa, vaikka kokisi osaavansa ryhmätyöskentelyä, uudet ihmiset tuo uusia haasteita ja oppeja. Näissäkin olen saanut kehittää taitojani.

Harjoittelun aikana olen hieman oppinut löytämään omaa polkuani ja alkanut miettimään tosissani graffisen puolen, mainonnan, sisällön tuottamisen ja kuvaamisen ammatillista puolta itselleni. Alkaisinko kehittelemään omaa yritystä graffisten, visuaalisten ja mainonnan/sisällön tuotanto puolelle, jossa voisi myydä palveluita yrityksille ja yksityishenkilöille. Harjoittelun aikana olen oppinut tunnistamaan omaa osaamistani ja taitoja mitä haluaisin kehittää.

Uskon, että minulla kuin myös harjoittelu paikallani olisi molemmille vielä annettavaa. Haluaisin jatkossa kehittää taitojani ohjelmien parissa kuin myös kehittämään projektien suunnittelu taitoja. Haluan oppia enemmän tunnistamaan sitä mitä yritys tarvitsee ja kaipaa, ja onko minulla tarjota jotain heille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti