maanantai 1. lokakuuta 2018

KUUDES VIIKKO

Jälleen kerran uusi viikko takana ja viimeiset viikotkin alkavat jo häämöttää horisontissa. Hommaa kuitenkin riittää edelleen.

Muutamia viikkoja sitten jätin teepussin ulkoasun teon syrjään odottamaan tekstejä ja nyt viimein pääsin viimeistelemään kyseisen työn. Työssä oli hieman mitta suhteiden kanssa hankaluuksia, mutta pienen fiksailun ja kärsivällisyyden ansiosta vihdoin ja viimein sain koon oikein taitoksineen. Jokaiseen teepussiin tuli maun mukaan sopiva tausta, mustaan teehen musta betoni seinä, rooibos teehen muokkasin ruosteen väristä taustaa enemmän oransiksi ja lopuksi vihreä tee sai tastakseen vihreän kankaan.

Tekstit saatua asettelin ne työhön oikein päin, lisäsin myös reunuksia tekstille ja viimeistelin pallukoilla, jotta työ näyttäisi lopulliselta eikä vaan siltä, että tekstit olisi lyöty taakse.
teepussit


Sain myös hommaksi tehdä ostoskeskus Myllyn kahvilaan muutaman työn, ensimmäinen oli kakkubuffaasta korttikokinen mainos/esite. Lähdin kokeilemaan samaa asettelua edellisen kakkubuffa julisteen kanssa ja lisäksi tein muutaman muun vaihtoehdon työstä.

kakkubuffa_kortiti

Näistä vaihtoehdoista lähdin työstämään ensimmäistä asettelua, mutta vain pysty asennossa. Leikittelin hieman fonttien kanssa ja asettelin otsikon niin, että reunukset katkeavat tekstin kohdalta joka koettiin hyvänä asetteluna.

                                               Kakkubuffa_w105mm_h148mm

Tämän lisäksi oli myös kaappiin tuleva teippaus, jossa tekstinä "Tilaa MBakeryn kakut meiltä". Haasteellisinta työssä oli ehdottomasti kaapin kapeus ja se, että työssä pitää ottaa huomioon kaapin kahva, jotta mikään teksti ei leikkautuisi pois. Tein tästäkin työstä vielä pari vaihtoehtoa, josta lähdin työstämään yhtä (tästä ei ollut välivaihe kuvaa).

kaappi-tarrat

Kaapin oveen tarraa lähdin työstämään niin, että leikkasin muutaman kakkukuvan niin ettei kuvilla ollut taustaa ja asettelin ne pohjaksi työhön. Kakut tulivat sen verran isolla, että valkoista pohjaa näkyi hieman. Tekstin asettelin kaapin yläpäähän, josta se on asiakkaille parhaiten näkyvillä. Kokeilin tekstiksi edellisessä työssä olevaa fonttia jolla oli kirjoitettu "kakkubuffa", tämän jälkeen kokeilin myös MBakeryn käytössä olevaa pää fonttia, joka päätyi lopulliseksi vaihtoehdoksi selkeytensä takia.

                                                                 kaappi_tarra_w64cm_h204cm

Lisäksi kahvilaan tulisi maistelusetistä juliste, johon käyttäisin  paria kakku kuvaa, jotka alustavasti olivat mokkakakku ja maitosuklaakakku. Tein näistäkin muutaman vaihtoehdon josta valitsisimme mitä lähtisin enemmän työstämään.

maistelusettit

Lähdin lopulliseen työhön yhdistämään vähän kumpaakin vaihtoehtoa, pohjana kuitenkin oikean puolimmainen. Työ oli sävyltään liian ruskea, joten vaihdoin mokkapalakakun toiseen kakkuun joka toi työhön jo uutta ilmettä. Tämän lisäksi hinta sai oman pienen ympyrä, josta se erottyi parjaiten ja lopuksi vielä päivämäärät kehystyivät boksiin.

              maistelusetti_w210mm_h297mm

Loppuviikosta sitten pääsin myös tekemään nopean Latte-julisteen joka uudistettiin vanhan pohjalta. Käytin työssä samaa latten teko kuvaa ja väri maailmana oranssin ja ruskean välimaastosta olevaa sävyä. Näin sujui kuudes viikkoni harjoittelu paikassani!

             Pumkin_spice_latte_w210mm_h297mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti