tiistai 4. syyskuuta 2018

TOINEN VIIKKO

Toinen viikko käynnistyi toimistolla samojen projektien parissa mitä olin jo ensimmäisellä viikolla lähtenyt työstämään eteenpäin.

Maanantaina aloimme kuitenkin kovaan vauhtia tekemään yhdelle liikkeelle ikkunoihin teippauksia. Markkinointipäälikkö suunnitteli tekstit ja mitkä kuvat tulisivat ikkunaan ja minä loin lopullisena oikeissa koissa pdf-muotoon.

Liikkeessä oli 6 isoa ikkunaa ja 2 ovea ja näiden yläpuolella 8 pientä ikkunaa. Yläpuolella oleviin ikkunoihin tuli minun suunnittelema grafinen pohja, jossa oli yrityksen isku sanoja/lauseita. Nämä pienet ikkunat tein Illustrattorilla ja ikkunat, joihin oli valittu ainoastaan kuvat tein Indesing ohjelmalla.

MBakery_tampereen_ikkuna_ylpeästi_erilainen_w175,5mm_h49,5mm MBakery_tampereen_ikkuna_leivonta_w234mm_h200mm

Saimme ikkunat tiistaille valmiiksi, mutta emme kuitenkaan selvinnyt ilman pieniä ongelmia tai mokia. Painoon lähetettyä saimme tietää, että ikkunat olivat tehty vahingossa ja ajattelemattomasti millimetri mitoissa vaikka senttimetrestä oli tässä vaiheessa kyse. Onneksi tilanne satiin äkkiä korjattua ja uudet ikkuna kuvat painoon.

Tämän jälkeen aloin ottamaan selvää kuinka saisin ensimmäisen viikon kahvin teko kuvista kivan gif-animaation, joka toistaisi itseään. Kokeilin ensin imovie-ohjelmaa, mutta sillä ei saanut tehtyä siitä toistuvaa (tai en ainakaan löytänyt millä tehdä). Lopuksi päädyin googlettamaan ohjetta, miten kyseinen video pätkä tehdään ja onneksi netistä löytyi helppo ja kätevä tapa tehdä se photoshopilla. Netistä löytyi myös paljon erilaisia ohjelmia, jotka tekevät Gif-animaatioita valmiiksi lataamalla vain kuvat ohjelmaan. Päätin kuitenkin, etten mene sieltä mistä aita on matalin vaan lähden tekemään sen itse.Lisäksi mukaan matkaan tuli pari muuta pientä projektia, jota aloin suunnittelemaan ja ideoimaan. Yksi oli teepussien ulkoasu ja mehupurkille päivitetty etiketti. Luonnostellin ja mittailin aluksi teepussin mittoja ja pohdin erilaisia asetteluja tekstille ja logolle. Nämä projektit jäivät vielä vähän sivummalle odottamaan tekstejä ja muita tarvittavia infoja.

Perjantain kruunuksi nappasin muutaman kuvan ylläripylläri-leivästä, joka julkaistaan aina perjantaisin ja on myynnissä MBakeryn toimipisteillä viikonlopun ajan. Lisäksi lähdimme ottamaan kakkupalasesta ja kahvista kuvaa, jota kokeilimme ensin kuvaus boksissa ja sitten leipomon puoleisella puu pöydällä, jota sitten jatko käsiteltiin. Siinä se viikko menikin ja hurjaa vauhtia.

IMG_0485

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti