sunnuntai 16. syyskuuta 2018

KOLMAS VIIKKO

Kolmas viikko on nyt taputeltu ja tämä takana oleva viikko on ollut jälleen kerran tapahtuma rikas. Viikon aikana julkaistiin tiedote uuden leipomopisteen avautumisesta Tampereelle, jonka ikkunat, lahjakortit, esitteet ja muut päivitimme heille.

Alkuviikosta päivitin MBakeryn mehupurkit uuteen uskoon. Tarkoituksena oli suunnitella taustalle jotain graafista ja lähdin aluksi ideoimaan erilaisia vaihtoehtoja pinterestin kautta. Maanantaina tein muutaman vaihtoehdon, miltä tausta voisi näyttää ja näistä valittiin valkoinen pohja, jossa on lilat raidat. Tätä lähdin työstämään eteenpäin ja tein ulkoasun vanhoilla teksteillä ja uusilla asetteluilla.

Mehupurkin_vaihtoehdot

Tämän jälkeen siirryin uuden projektin pariin, jossa tarkoituksena olisi suunnitella pullapitkolle rasia/pakkaus. Sain mallikappaleen mitoilla tiistai aamuna ja minulta toivottiin raikasta ulkoasua, jossa ei käytettäisiin MBakeryn logoa tai muuta ulkoasu tyyliä, vaan käytettäisiin Makutuotteen logoa.

Pullapitkon makuna tulisi olemaan mansikka-vanilja ja toscapulla. Aloin ensimmäisenä suunnittelemaan mansikka-vanilja pullapitkoa, johon lähdin ideoimaan shutterstock kuvapankin kautta, josta katselin erilaisia mansikka kuvia. Sain ideaksi mansikan valumat reunoille ja siitä aloin sitten suunnittelemaan hieman miltä ulkoasu näyttäisi edestä. 

MBakery_työharjoittelu

Otin kuvapankista muutamat hyvät mansikka ja vanilja kuvat testiin ennen kuin ne ostettaisiin käyttöön. Leikkasin mansikoista ja vaniljasta taustan pois photoshopilla ja lähdin testailemaan erilaisia vaihtoehtoja. Loin ns. nauhan illustraattorilla, jonka tarkoituksena olisi mennä koko paketin ympäri ja siinä olisi tuotteen nimi edessä. Nauhasta tein ensin yksi värisen ja sitten liukuvärillä, jolloin siitä tuli paljon näyttävämpi. Lopuksi päädyin kokeilemaan yhtä kangas kuvaa, jonka muutin tumman vihreäksi ja tähän päädyin lopulta.

makutuote_pullapitko_testi_1 makutuote_pullapitko_testi_3

Erilaisia fontteja tuli kokeiltua tuotteen nimeksi ja ensimmäinen fontti ehdotus oli Typekit.com sivustolta ladattu HWT Arts fontti, joka oli selkeä ja helppolukuinen. Kokeilin vielä kuvissa näkyvää kaunokirjoitusta, mutta se oli hankala lukuisempi joten päädyin lopulta tähän ensimmäiseen vaihtoehtoon selkeyden ja helppo lukuisuuden takia. 


Tulostin työn vielä paperille ja taitoin ja leikkelin siitä tulevan pakkauksen näköiseksi, jolloin tuli nähtyä mitkä asettelut toimii ja mitkä ei. Ensimmäisenä pisti silmään mansikka valumien epätarkkuus, joka sitten jätettiin pois kelkasta ihan sen takia, ettei se ole hyvännäköinen epätarkkana eikä sitä tiedä jos se on painostakin tulleena yhtä epätarkan näkönen mitä oli tavallisella tulostus paperilla.

Kokeilin ensimmäisenä kuvaa jossa oli pelkästään mansikoita, tästä minulle annettiin idea, että entä jos ne mansikat tulisivat pakkauksen reunoilta etuosalle niin ettei kuva katkea ollenkaan vaan on samaa koko ajan. Lähdin tällä idealla liikkeelle ja leikkasin mansikka kuvasta palasen irti ja asettelin sen työhön niin, että kuva jatkuu taitoksesta toiselle puolelle.


Lähdin myös suunnittelemaan Toscapitkon ulkoasua jota aloitin tekemään samoilla fonteilla ja asettelu ideoilla mitä edellistä. Etsin kuvapankista kuvan mantelista ja toscapullasta, jota käyttäisin työssä. Otin muutaman vaihtoehdon ja pohjakuvan, joilla aloitin kokeilua. Kokeilin kuvia eri kohdissa, mutta en kerennyt enää viikon aikana enempää ideoimaan tätä pitkoa, joten se jäi hautomaan mieleen viikonlopun yli.

testi 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti