sunnuntai 2. syyskuuta 2018

ENSIMMÄINEN VIIKKO

Ensimmäinen viikkoni harjoittelu paikassani alkoi vauhdikkaasti heti työn touhulla. Viikko meni melkein kokonaan muutamien graafisten töiden kanssa ja suunnitellen mahdollisia projekteja, joita voisin harjoittelun aikanani tehdä. Yksi isoimmista projekteista olisi graafiset materiaalit yhdelle MBakeyn pisteelle ja tämän aloitin heti samalla viikolla. Toinen iso projekti on joulukalenterin toteuttaminen ja näiden lisäksi olisi pieniä kuvaus projekteja jokaisessa MBakeryn pisteessä.

Viikkoni tosiaan alkoi erilaisilla graafisilla töillä. Ensimmäisenä loin uuden lahjakortin ja muutaman muun työn, jonka haluan esitellä myös tänne.

Pääsin lahjakortin jälkeen tekemään uudelle tuotteelle pakkaus kuoren vanhalle pohjalle, joka olisin tuotteen paketin ympärillä. Pohjana käytettiin runebergin tortun pakkauksen kuorta, johon tulisi samanlainen asettelu ja muoto. Pakkaukseen tekstit tulisivat valmiiksi markkinointipäälliköltä ja minä tekisin pakkaukselle, jonkinlaisen pohjan jossa sai olla jotain graafista muotoa kuten geometsista kuviota.

Ensimmäinen versioni oli lilalla pohjalla, jossa olisi neliöstä muodostunut graffinen muodostelma. Neliöt saivat logosta kultaisen värin ja kuviota himmennettiin reilusti, jotta sen päällä näkyisi tekstit. Loin pohjan kokonaan Illustrattorissa ja pakkauksen kokonaisuutenaan tein kokonaan Indesing ohjelmalla, jota pääsin jo lahjakortin teossa kokeilemaan.

MBakery_graffinen_työharjoittelu_nottbeckin_torttu
Tämän jälkeen aloin myös tekemään ns "logoa", jonka tarkoituksena olisi tulla kahviloissa käytettäviin hintalappuhin. "Logossa" olisi tekstinä "Leivottu rakkaudella - Mbakery Turku" ja kyseinen kuva tulisi mustana kuin myös valkoisena, jolloin se olisi moni käyttöinen. Toiveena oli saada kirje sinetin tapaista, mutta pienen Youtube-tutoriaali etsinnän jälkeen päädyimme tekemään siitä leiman näköisen.

(kuvat julkaistaan myöhemmin)

Perjantaille sovimme ensimmäisen kuvaus päivän, jonka pidin Myllyssä. Ennen kuvauksia kysyin kuva toiveita ja lähdin luomaan itselleni kuvaussuunnitelmaa. Loin Pinterestiin kansion, jonka näytin myös kuvaus paikalla kahvila työntekijälle, jotta hänelläkin olisi aavistusta mitä olen hakemassa. Minulta toivottiin kuvia kahvin teosta ja vitriinin antimista.

MBakery_mylly_kahvilakuvat_3_kahvia

Kahvilan työntekijän kanssa ideoimme yhdessä missä ja mitä kuvia voisimme napata, häneltä tuli myös ideoita millaisia kuvia hän toivoisi kahvilalle tulevan. Haastellisinta kuvauksissa oli lasi vitriinin hikoilu, joka oli siis kostea ja märkä ulkopuolelta koko ajan ja sitä sai pyyhkiä vähän väliä kuvia ottaessa. Kuvauspäivän jälkeen purin kuvat toimistolla koneelle ja kävimme niitä hieman läpi. Kuvista löytyi hyvä mahdollisuus saada aikaiseksi pieni video pätkä kahvin teosta, joten siitä löytyi uusi projekti!

MBakery_mylly_kahvila_kuvat_kahvin_teko_31

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti