keskiviikko 22. elokuuta 2018

VIIMEINEN KUVAUS PÄIVÄ

Asiakas palautteen jälkeen palasin takaisin kameran äärelle ennen helatorstai lomalle menoa. Ensimmäisenä otin kuvat piknikistä, sillä se oli nopein. Kuvissa täytyi olla ainoastaan siisti hillopurkki ja varjostinta oli jonkun pidettävä auringon edessä, ettei kuvat palaisi.

Kuvat olivat kasassa ja sitten heti perään lähdin ottamaan syntymäpäivä kuvia. Ongelmaksi nousi raparperimehun värin vaihtaminen, jota sainkin miettiä melkein koko päivän. Koska aika oli kortilla ja tuotetta ei ollut enää paljoa päädyin etten ainakaan tee sille mitään, kokeilen sitten kuvan muokkauksessa onnistuisiko se.

Sain kuvat onneksi kasaan ja nyt vain oli muokattava ne loppuun, nimettävä ja siirrettävä ne muistitikulle, josta voin antaa kuvat asiakkaalle sopimusten kirjoitus päivänä. 

Kuvan muokkauksessa huomasin, että raparperimehun sai muutettu haaleaksi vaaleanpunaiseksi joka oli itselle suuri plussa! Lähdin kuitenkin vielä varmuuden vuoksi tekemään myös photoshopilla värin vaihtoa ja sillä syntyikin vielä parempi värin vaihdos. Päätin tallentaa tämän kuvan asiakkaalle, mutta vien myös hänelle tarjolle alkuperäisellä värillä jos väri ei miellytä.

Kuinka muutin värin photoshopissa?

Kun toin kuvan photoshoppiin otin käyttöön lasso-työkalun jolla voi piirtää haluaman alueen jonka voi esim. leikata pois tai niinkuin tässä tapauksessa vaihtaa väriä. Värin vaihto tapahtui sävy/kylläisyys osiossa, missä sain vaihdettua ensin alueen väriä ja sitten sen värin kirkkautta.

Näyttökuva 2018-5-13 kello 9.41.40 Näyttökuva 2018-5-13 kello 9.43.25 Näyttökuva 2018-5-13 kello 9.43.30 Näyttökuva 2018-5-13 kello 9.43.43

Kuvien muokkaus suurimmaksi osaksi tapahtui Ligthroomissa, ainoana oli vain mehun värin muokkaus. Minun kuvien muokkaus on enemmän valoisuuden ja kylläisyyden vahvistamista, mahdollisesti suoristaminen, linssivääristymät ja korostanut tuotetta Radial filter työkalulla. Lisäksi piknik kuvissa varjon takia halusin vielä säätää Temp-työkalulla lämpötilaa lämpimäksi, sillä se oli liian kylmän sävyinen kesäiselle piknikille.

Näyttökuva 2018-5-11 kello 21.40.46

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti