keskiviikko 22. elokuuta 2018

VÄRIEN ETSINTÄÄ JA KOKEILUA

Ennen virallisia kuvauksia halusin tutkia koulun rekvisiitta ja tausta antimia. Rekvisiitaksi toivoin yksinkertaista, mutta hieman vanhemman näköistä lautaista tai ruokailuvälinettä, joita löytyi hyvin koulun varastosta. Lisäksi löysin myös itse Turusta kirpputorilta hyvän näköisiä vanhoja Arabian lautasia, joita halusin kokeilla tulevissa kuvauksissa.

Taustoja ja pintoja koululta löytyi hyvin, mutta niitä oli vielä testattava hillojen ja mehujen kanssa. Itsellä tavoitteena oli saada tuotteet hyvin korostumaan ja se että kuvissa pääkohtana on erityisesti ne tuotteet eikä rekvisiitta vaikka sanottiinkin, että tuotteet voivat olla myös siellä sivussa eikä pääosassa kuvaa.

Ensimmäisenä kokeilin valkoisen tason päällä vasten haalean persikan värisen seinän kanssa. Tuotteet kyllä korostuivat hyvin, mutta onko tämä sellaista mitä haen? Miten luonto, jota asiakas erityisesti toivoo?

IMG_8542

Toiselta seinältä löytyi vaaleanpunainen tausta, olisiko se? Ei ainakaan valkoisen tason kanssa sopinut omaan silmään ja vieläkin se luonnon kaipuu jää kokonaan pois. Kokeilin myös pyöreän puupalasen kanssa, jotka olimme hakenut puupuolelta rekvisiitaksi. Siltikään se ei ollut sellainen mikä olisi itseä miellyttänyt.

IMG_8576 IMG_8582

Vaikka asiakas toivoi vaaleita ja raikkaita kuvia halusin mielenkiinnosta kokeilla miltä tumma tausta näyttäisi. Mansikka hillo ja etiketit kyllä korostuivat, mutta en siltikään halunnut ottaa tätä vaihtoehdoksi. 

IMG_8549

Päädyin kokeilujen aikana, että tulen käyttämään kuvissa puu kappaleita, mitä olimme saanut. Puu kappaleet toivat luonnon tuntumaan kuviin vaikka sen kuvaisi sisällä, halusin kuitenkin syntymäpäivä kuviin löytää hyvän taustan joka toisi katsojalle mielikuvan ulkona olemisesta.

Minulla oli vielä kaksi vaihtoehto taustaa. Vaalea tapetti seinällä tai kulunut puuovi. Aloitin ensin kokeilemaan tapettia. Vaalea ja maalaisromanttinen se olisis sitä mistä voisin innostua ja kokeilla kuvauksissa, mutta itse jäin kaipaamaan sitä toivottua luontoa. Luonnoksien palauteessa kuitenkin sanottiin, että luonto voi olla vaikka liikaakin mutta ei liian vähän.

IMG_8591

Kokeilin vielä puuovea, joka voisi tuoda kuviin ulkoilma mielikuvaa. Se näytti myös hyvältä ja tähän minä myös päädyin. Tämän jälkeen jaoimme ryhmän kanssa tuotteet, jottei tulisi samoista tuotteista kuvia. Minä päädyin mansikka hilloon ja mehuun, joka tulisi piknikille ja syntymäpäiviin tulisi raparperimehu ja mansikka-raparperi hillo. Kokeilin raparperi tuotteilla ja koulusta löytyneillä astioilla asetelmaa puuoven edessä. Tässä oli hyvä lähtökohta, joten ensimmäisten kuvien pariin!

IMG_8561 IMG_20180426_135809

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti