keskiviikko 22. elokuuta 2018

ENSIMMÄISET KUVAT

Aloitin kuvaukset piknik teemalla. Aurinko paistoi ulkona ja ruohokin alkoi jo vähän vihertää, onneksi ei satanut. Piknik kuvien rekvisiittalista oli kasassa ja nyt vain nurmikolle piknik pystyyn. Pyysin luokka kaveria kuviin käsi malliksi, koska halusin kuviin eloa ja liikettä. 

Aloitimme kuvaamalla ensin mehun kaatamisella laseihin josta sitten siirryimme levittämään hilloa leivän palasien päälle. Tämän jälkeen luokkakaveri piti mistä milloinkin kiinni, jolloin kameran muistikortille tuli monenlaista vaihtoehtoa. Olin erittäin tyytyväinen kuviin, mutta se tyytyväisyys katosi hyvin äkkiä kun kuvat sain koneelle.

meritalo_petrakela_piknik_2

Kauhukseni huomasin, että kirkas auringon paiste oli polttanut kaikki kuvat joissa F-arvo oli 4,5 eli olin ottamassa tuotteista syväteräviä kuvia. Pienen alku paniikin jälkeen kokeilin voisiko Ligthroomissa valoisuuden saada korjattua hieman.

Avasin kuvat Lightroomiin ja väänsin Exposure asetusta miinuksen puolelle ja lähdin siitä muokkaamaan kuvia. Muokkauksen jälkeen tallensin kuvat koneelle ja hetken mietin olisiko ne hyvät vai ei. Lopputulos oli kuitenkin se, että kuvat on otettava uudelleen sillä ne olivat ihan selvästi palanut tietyistä kohti niin pahasti.

meritalo_petrakela_piknik_8

Siirryin seuraavaksi syntymäpäivä kuvien pariin. Pyysin taas käsi malliksi luokka kaveriani, joka sitten otti hillopurkin käteensä ja lähti täyttämään syntymäpäiväkakkua. Kakun teon jälkeen otin kuvia mehusta ja syntymäpäivä kattauksesta. Kuvat olivat tällä kertaa onnistuneita ja lähdin muokkaamaan niitä asiakkaalle väliraporttia varten.

meritalo_petrakela_syntymäpäivä_1 meritalo_petrakela_syntymäpäivä_3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti