tiistai 1. toukokuuta 2018

BIRKKALAN TILA

Kävimme ruokakuvaksien tiimoilla vierailemassa Suomusjärvellä sijaitsevaan Birkkalan tilaan, joka on toiminut jo monen sukupolven tilana. Tulevaisuuden kouluruoka kilpailuun päätyi kilpailu annokseksi Speltti ja härkäpapumureke, josta speltti oli peräisin tältä paikalliselta tilalta.

Birkkalan tila ei ollut iso ja se oli selvästikin kokenut jo monia muutoksia ja elämää. Tuotteiden valmistus ja pakkaus tila oli aikoinaan ollut vanha kanala, jota oli remontoitu ajan saatossa. Tila vei minut pohjoisen maaseutumaisemiin ja olin itse häkeltynyt tästä maaseudun rauhasta. Kierros oli virkistävä ja oli mielenkiintoista kuulla vähän heidän yrityksestä enemmän. Tuotteisiin voit siis törmätä joissakin kaupoissa tai messuilla, jossa he kiertelevät!

_DSC0118

Birkkalan tilalla spelttiä on jo viljelty 1993 vuodesta asti ja se on vanha vehnälle sukua oleva vilja. Speltti on kasvuvaatimukseltaan vaatimaton ja sopii hyvin luonnonmukaiseen viljelyyn. Sen kasvualue ulottuu Suomessa Ouluun saakka.

Terveysvaikutukseltaan ja ravintoarvoltaan speltti on hyvä vilja ja se sisältää runsaasti B-vitamiineja, joka on tärkeää aineenvaihdunnalle. Koska speltti parantaa aineenvaihduntaa, se sopii hyvin vatsa- ja suolisto ongelmista kärsiville. Myös jotkut vilja-allergiset pystyvät syömään spelttiä, mutta se on henkilökohtaista.

_DSC0091 _DSC0023

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti