tiistai 24. huhtikuuta 2018

TULEVAISUUDEN KOULURUOKA KUVAUKSET - TORSTAI

Kuvausjärjestely on saanut hyvän starttauksen jo edellisellä asiakkaalla (josta tulee postaukset myöhemmin) ja nyt pääsemme harjoittelemaan lisää kuvauksia ruoan parissa. Lähdimme luokan kanssa tekemään yhteistyötä ravintola- ja cateringalan kanssa. Heidän luokkansa oli osallistumassa tulevaisuuden kouluruoka kilpailuun, jonne he olivat suunnitellut erillaisia kasvisruoka reseptejä.

Tehtävän annon jälkeen lähdin ideoimaan pinterestin avulla, millaisia kuvia voisi ruoanlaitosta laittaa varsinkin kun työ tapahtuu suurkeittiössä. Löysin pinterestistä paljon erilaisia kuvia kokkien työstä, josta pääsi hyvin inspiroitumaan.

ruokakuvaus
Kuvat:Pinterest

Kun kävimme kuuntelemassa mistä tehtävästä on kyse, heillä oli monta eri vaihtoehtoa kilpailuruoasta. Omaksi suosikiksi nousi heidän härkäpapulasagne. Kuitenkin kilpailu annokseksi oli päätynyt speltti ja härkäpapumureke, jonka valmistamista pääsimme  kuvaamaan.

tulevaisuuden_kouluruoka_parsakaali_petrakela

tulevaisuuden_kouluruoka_speltti_uuniin_petrakela

Kuvauspäivänä lähdin seuraamaan yhden opiskelijan toimia, joka käsitteli spelttiä. Kyselin seuraavia välivaiheita kyseiseltä opiskelijalta ja päätin ottaa jokaisesta vaiheesta kuvia. Vaikka keittiössä oli pieni kaaos menossa, sain hyvin otettua kuvia kilpailuruoan vaiheista kuin myös muistakin tilanteista mitä keittiössä tapahtui. Kuvaukset olivat mielenkiintoiset ja pidin siitä, että sai käyttää luovuutta siinä miten suurtalous keittiössä saa hyviä kuvia.

tulevaisuuden_kouluruoka_annoksen_asettelu_petrakela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti