maanantai 12. maaliskuuta 2018

KUINKA MUOKATA KUVAT LIGHTROOMISSA

Kävimme koululla pientä opetusta Lightroom Classicin käytöstä. Lightroom on tarkoitettu kuvan muokkaamiseen ja niiden käsittelyyn. Aluksi kyseinen ohjelma oli haastavan näköinen, mutta pienen ohjauksien ja vinkkien jälkeen työ alkoi sujumaan paremmin. Ajattelin kirjoittaa tänne blogiin muistiinpanojen ja oman testailujen perusteella postauksen, kuinka tuota Lightroomia sitten käytetään!

Kaikkihan alkaa tietenkin siitä, että avataan ensimmäisenä Lightroom auki, jonne sitten haluamme tuoda muokattavat kuvat.

Ligtroom_kuva_1

Kuvien tuonti


Jotta saamme kuvat Lightroomiin täytyy ensimmäisenä siirtyä osaan Library, jossa voit katsella kaikkia koneellasi olevia kuvia ja päättää niistä muokattavat kuvat.

Valitse oikeasta alakulmasta palkki Import ja sieltä kansio tai muistitikku jossa kuvat ovat. Avattuasi esim. kansion valitse unchek all, jolloin kaikki kuvat eivät ole valittuna vaan saat itse valita mitä kuvat tuot.

Ligtroom_kuva_2 Lightroom_kuva_3 Lightroom_kuva_4 lightroom_kuva_5

Valitse kuvat ja paina vasemmassa alakulmassa olevaa Import painiketta. Näin kuvat ovat nyt Ligtroomissa ja pääset muokkaamaan niitä.

Lightroom_kuva_6 Lightroom_kuva_7 Lightroom_kuva_8

Kuvien käsittely

Kuvien käsittely tapahtuu Develop osiossa. Valitse kuva alhaalta, jossa näkyvät kaikki tuomasi kuvat ja aloita muokkaaminen. Kuvien muokkaamiseen voi käyttää erilaisia työkaluja, jotka löydät vasemmalta sivusta.

Lightroom_kuva_9 Lightroom_kuva_10

Itse muokkaan enimmäkseen kuvien valoisuutta. Teen kuvista kirkkaammat ja valoisammat, lisäksi myös korjaan tarvittaessa kuvia.

Linssivääristymien korjaamisen saat tehtyä, kun laitat täpät kohtiin Remove Choromtic ja Enable Prifile.

Lightroom_kuva_11

Itse koen, ettei kuvien valoisuudella ja muokkaamisella ole oikea tai väärää tapaa vaan, jokainen voi muokata kuvaa omanlaiseksi. Kaikista parasta on löytää oma tyyli jolla muokata ja kokeilla eri vaihtoehtoja. Itse pidän kirkkaista ja valoisista kuvista, mutta joku taas voisi pitää jostain muusta.

Kuvien tallentaminen


Kuvien tallentaminen on yksinkertaista. Valitse kaikki kuvat jotka haluat tallentaa ja paina hiiren oikeaa näppäintä. Valitse Expore, jolloin avautuu uusi ikkuna.


Lightroom_kuva_12 Lightroom_kuva_13

Ikkunasta voit muokata, minne kuva tallennetaan ja minkä kokoiseksi sen haluat tallentaa.

Kun asetukset ovat niinkuin haluat paina lopuksi vielä ikkunan alakulmasta Expore.

Lightroom_kuva_14

Kuvien poistaminen Ligtroomista

Jotta Ligtroom ei tukkiutuisi kuvista, on ne hyvä poistaa muokkauksen ja tallentamisen jälkeen pois. Näin se sitten tapahtuu:

Valitse kaikki kuvat, paina hiiren oikeaa näppäintä ja valitse sieltä Remove photo. Ja vielä kerran Remove, jolloin kuvat poistuvat.

Lightroom_kuva_15 Lightroom_kuva_16

Nyt on kuvat muokattu ja ne ovat valmiita julkaistavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti