keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

ASUNNON STAILAUS

Maanantaina saimme käteen Helsingin Sanomien artikkelin myytävien kotien stailaamisesta. Artikkelissa puhuttiin siitä kuinka meille tänne Suomeen on nyt pikku hiljaa raahautunut asuntojen stailaaminen myyntikuviin. Eli myytävä asunto stailataan ja kuvataan ennen myyntiin laittoa. Tehtävänämme oli harjoitella tätä kotona. Meidän täytyi ottaa kuvat kodin jostain huoneesta sillä hetkellä miltä se näyttää ja sitten lopullinen versio stailauksen jälkeen.

Ennen aloitusta selailin vielä netissä myytävien asuntojen kuvia ympäri Suomea ja hain stailaukseen inspiraatiota. Huomasin äkkiä, että jokaisessa kuvassa yhdistyy minimalistisuus, keittiön tasoilla tai pöydillä ei ole kuin vain muutama esine tuomassa viihtyvyyttä asuntoon. 

Valitsin kodistamme keittiön kohteeksi, jonka aloin stailaamaan artikkelin ohjeiden mukaan. Aloitin tietenkin siivoamisesta. Tyhjensin tasoilta kaikki tavarat pois, pyyhin kaappien ovet ja tasot puhtaiksi.
Artikkelin mukaan stailatusta asunnosta poistetaan ns. arki elämä pois, joten en palauttanut tasojen päälle kahvinkeitintä tai muita kodin tuotteita vaan toin tasolle pienen esillepanon. 

Kaivoin kaapista esile pari mukia, espresso kannun ja kahvipurkin, jotka asettelin keittiö tasolle. Artikkelissa neuvottiin keittiön stailaukseen tuomaan esimerkiksi yrttejä, mutta toin itse vihreyttä asuntomme yhdellä kasvilla.

Tässä keittiö ennen:

IMG_7485

Ja jälkeen:

IMG_7540 keittiö IMG_7561 IMG_7558

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti