maanantai 12. helmikuuta 2018

LUOMASSA LASTENPÄIVÄÄ PENTIKILLE

Salon Pentikin myymälä oli seuraavana asiakkaana kalenterissamme. Pentikillä pääsimme luomaan viime lauantaina olleille lastenpäiville esillepanoa ja myymälän keskipisteelle pientä leikkipistettä lapsille, jossa he pääsevät piirtämään ja värittämään. 

Lasten leikkipaikalla oli liitutaulu ja hylly valmiiksi, jotka olivat jäämässä paikoilleen. Lisäksi esillepanoon oli tulossa tulevat tarjoustuotteet esille.

Tämän projektin alku lähti myös sillä, että oli päätettävä teema. Pentikillä oli jo valmiiksi aiheena se, että heillä tulisi olemaan Otso-karhu, jolla olisi pesä kyseisellä leikkipaikalla. Pesään johtaisi tassun jäljet myymälän ovelta. Lähdimme ideoimaan sitä, miten karhu on päätynyt Pentikille. Ideoita oli monenlaisia, mutta suosioon nousi eläinten juhlat, jotka olivat kokoontuneet herättelemään Otso-karhua venähtäneiltä talviunilta. Suunnittelimme valmiiksi hieman tuotteita, joita haluaisimme käyttää ja ehdoton suosikki oli Pentikin kaikki pehmolelut erityisesti apinat. Uudet lasten tuotteet oli tarkoitus tuoda esille, kuin myös vähän vanhaakin.

Teeman valinnan jälkeen lähdimme suunnittelemaan Otso-karhun pesää ja sitä miten se olisi kiinnostava. Minä lähdin testaamaan Illustratorilla karhuntassun tekoa ja muut ryhmässä etsi erillaisia tietoja karhuista, joita saisi sitten lapset nostella ja lukea vanhempiensa kanssa.

Etsin kuvia karhun tassuista, mutta ryhmäläisten kanssa pienen pohdinnan jälkeen päätimme tehdä hieno varaisemmat tassun jäljet. Karhun tassu oli meidän mielessä liian pelottavan näköinen, joka aiheutti minulle jo muistot lapsuuden painajaisista Hopeanuoli piirrossarjasta.pentik_karhuntassu_ja_faktat

Leikkipaikasta teimme avaran, jossa on tilaa lapsilla olla. Kaappiin laitoimme Pentikin lasten tuotteita näytille, jossa oli halipupua, kirjoja, torkkupeittoa ja muita lasten tarvikkeita. Otso-karhu sai pesän aivan leikkinurkkauksen eteen korista ja se peitettiin yhdellä päiväpeitolla.

Esillepanolle oli päätetyt tuotteet ja sitä lähti rakentamaan yksi ryhmäläisistä. Minä rakensin toiselle puolelle kattauksen Pentikin kallio sarjan keramiikka astioista, jossa lähtökohtana oli Liisa ihmemaassa tyyppinen tee kutsu, leikittelevä mutta aikuismainen.  Kiinnitimme vielä ilmapallot katosta, jotta se olisi houkuttelevampi ihmisille.

Pentikille oli erittäin mukava päästä tekemään asiakastyötä, sillä olen kiinnostunut Pentikin tuotteista ja yrityksestä. Pääsin tutustumaan samalla uusiin tuotteisiin ja näkemään mitä kivaa Pentikille on taas tullut uutena. Haastetta työssä oli pitää lompakko kurissa, sillä olisin voinut ostaa koko liikkeen tyhjäksi.

pentik_lastenpäivä_leikkialue_vaiheet pentik_lastenpäivä_4pentik_esillepano
pentik_esillepano_ja_kattaus

Perjantaina me vielä kävimme viimeistelemässä ihan pieniä yksityiskohtia ja ottamassa hieman lisää kuvia. Lisäksi Pentikille tuli kuvattavaksi pieni tyttö, jonka kanssa pääsimme vähän harjoittelemaan valokuvausta. Olen itse aina valokuvannut vain luontokuvia, joten oli mukava virkistys kuvata ihmistä ja vieläpä pientä tyttöä, joka oli kiinnostunut kaikesta. Opin kuvauksista sen, että lapselle on koko ajan saatava jotain mielenkiintoista puuhaa ja katseltavaa, jotta saisi sellaisia kuvia mitä haluaa. Lisäksi tässäkin toimi vanha kuvaus tapani, mielummin liian monta kuvaa kuin liian vähä. Eli kuvia tuli otettua jatkuvalla syötöllä.

pentik_valokuvaus pentik_lapsi_ja_karhu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti