perjantai 9. helmikuuta 2018

HERKKU- JA LAHJA MURENAN NÄYTEIKKUNA

Aloitimme pari viikkoa sitten ryhmissä isoa projektia, jossa tarkoituksena on hankkia erillaisia asiakkaita. Ryhmät jaettiin kiinnostuksen kohteiden mukaan ja sen mitä kukakin haluaa tulevaisuudelta. 

Oma haaveeni on tulevaisuudessa tehdä esimerkiksi myymäläsomistusta itselle mieluisella työpaikalla. Olen kuitenkin aina ollu yrittäjähenkinen ja halukas kokeilemaan oman yrityksen perustamista, joten kiinnostusta löytyy myös oman yrityksen perustamisesta jossa voisi tehdä visuaalisia töitä asiakkaille.

Haaveiden eteen on tehtävä vielä töitä ja hankittava paljon kokemusta somistus ja visuaalisista töistä. Nyt koulussamme olemme päässeet asiakastöiden kimppuun ja niitä on pitänyt ryhmässä hakea itse.

Ensimmäinen kohteemme oli Herkku ja lahja Murena yritys, jonne pääsimme tekemään näyteikkunaa ystävänpäivä teemalla. Murena on Salon torin läheisyydessä sijaitseva ihana liike, jossa myydään tuotteita niin ruoanlaittoon, sisustukseen kuin myös pieneen herkkunälkään ja lasten huoneeseen uutta lelua tai sisustusta. Yritykseltä löytyy loistavat ideat lahjaksi, niin kodin keittiön hengettärelle kuin myös pienelle sisustus intoilijalle tai lapselle ja lapsenmieliselle. Itse olin kotileipurina ja leivontabloggaajana todella innoissani yrityksen tuotteista ja olisin ollut valmis tyhjentämään kaupan vaikka heti!

murena_näyteikkuna_tekovaihe

Teemana ikkunaan oli ystävänpäivä ja ikkunaan toivottiin erityisesti vaaleanpunaista värimaailmaa ja tietenkin liikkeen uusia tuotteita. Ideointi ikkunan luomiseen lähti näistä, pohdimme ryhmän kanssa ikkunalle tarinaa ja teemaa, josta alkaisimme luomaan näyteikkunaa.

Teemaksi valitsimme kahvi/tee hetken ystävien kanssa, tuotteiden perusteella. Murenasta löytyy hyvän näköisiä ystävänpäivä suklaata ja muita herkkuja, jotka sopivat loistavasti kahvi ja tee hetkiin tai miksei vaikka lahjaksi. Myymälästä löytyy myös niin värimaailmaan sopivaa kuin myös myös teemaan sopivat isot tee kupit, jotka päätyivät ikkunaan käyttöyhteystuotteiden kanssa.

murena_näyteikkuna_4 murena_näyteikkuna_3 murena_näyteikkuna_2

Näyteikkunan teko meni nopeasti kolmestaan ja sen tekoa helpotti se, että oli jo valmiiksi päätetty teeman, jonka mukaan lähdetään näyteikkunaa rakentamaan.

Myymälästä löytyi näyteikkunaan iso muffinssikuppi, joka kääntäessä saatiin upeaksi pöydäksi. Sen päälle kokosimme tee hetkeen sopivan kattauksen ja toimme esille myymälän uusia tuotteita. Korkeutta ikkunaan haimme värillisillä koristepalloilla, jotka saimme roikkumaan helposti katosta.

Ensimmäinen asiakastyö oli opettavainen. Olen entuudestaan tehnyt pari näyteikkunaa Pentikillä harjoittelun aikaan, mutta nyt opin hankkimaan asiakkaan. Opin asiakastyön aikana työn ideointia, joka helpottaa huomattavasti työn tekoa ja nopeuttaa hommaa. Näyteikkunoiden teossa on vielä tietenkin opittavaa ja harjoitus tekee mestarin, joten nyt vaan eteenpäin uusia töitä kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti