sunnuntai 28. tammikuuta 2018

TUNNISTA ITSESI

Millainen minä olen persoonaltani? Mitkä ovat luonteenpiirteeni?

Aloitimme kouluviikkomme pohtimalla näitä kysymyksiä ja sitä millaisia tiimi työskentelijöitä olemme. Oman itsensä tunteminen ja persoonallisuuden tunnistaminen ja tiedostaminen on tärkeää opiskelussa, työssä kuin myös työn haussa.

Itse näen itseni erittäin rauhalliselta ja keskittyvältä persoonalta. Olen realistisesti ajatteleva, mutta vastapainoksi olen myös haaveilija, joka osaa pitää myös jalkansa maassa. Lappilaisten sukujuurien kautta persoonallisuuteni on saanut mukaansa ahkeran työasenteen ja ulospäinsuuntautuneen persoonan. Olen tolkuton puhuja, jolta ei puheen aiheet lopu kesken. Olen myös kunnianhimoinen ja asetan itselleni uusia haasteita, jotka saavat minut motivoitumaan työssä kuin myös vapaa-ajalla.

Uusimpana piirteenä olen huomannut kannustavan asenteen muita kohtaan. Olen huomannut haluavani enemmän kannustaa ihmisiä heidän tekemisissään ja haaveissaan. Minussa on vahvistunut päivä päivältä energinen ja positiivinen luonne, joka haluaa kaikille vain hyvää.

Osaan tuntea jo hieman itseäni ja omaa persoonaani. Olen pohtinut näitä asioita jo aikaisemmin työelämässä ja joka päivä oppinut tuntemaan itseäni. Tein vielä 3 erillaista persoonallisuus testiä, jotka ajattelin tuoda esille.

IMG_20170223_150446

1. 16 Personalities - Protagonist - persoonallisuus

Protagonistit ovat luonteisia johtajia, täynnä intohimoa ja viehätysvoimaa. Nämä persoonallisuudet toimivat useimmin politikkoina, valmentajina ja opettajana, jotka kannustavat muita menestymään ja tekemään hyvää. 

Protagonistit ovat aitoja, välittäviä ja epäitsekkäitä, jotka eivät pelkää sanoa sanottavansa jos siihen on aihetta. Heille on luonnollista ja helppoa keskustella muiden kanssa, eteenkin kahden kesken, ja heidän tarkkanäköisyydellä he pystyvät tavoittamaan keskustelu kumppaninsa joko faktoilla ja logiikalla tai tunneilla vetoamalla.

2. Vastaamo - Sovinallisuus-ulottuvuudella

Lämmin, sydämmellinen ja ymmärtäväinen muita ihmisiä kohtaan kuvastaa tätä persoonallisuustyyppiä. Olet innokas yhteistyöhön, luotat ihmisiin ja autat muita silloin kun siihen on mahdollista. Lisäksi olet mukava ja ystävällinen kaikille ihmisille.

3. Ammatillinen persoonallisuustesti - Ehdottaja

Ehdottaja on täynnä intohimoa ja mielikuvitusta. Ja tämä on persoona, joka on hyvin rento ja joustava. Ehdottaja löytää nopeasti kaikenlaista tietojen ja asioiden välisiä yhteyksiä ja hoitaa asiat luottavaisesti keksittyjen mallien mukaan. Tällainen persoonallisuus ottaa mielellään vastaan apua ja antaa myös apua takaisin.

Persoonallisuus testeissä tuli hyvin vastaan omia persoonallisuuden piirteitäni, mutta joihinkin en ihan osannut samaistua. Toinen testeistä eli Vastaamon testi oli täysin sitä mitä itsestäni näen, kun taas kahdesta muusta voi poimia muutamia juttuja esille kuten sen, että en pelkää sanoa sanottavani, olen välittävä ja epäitsekäs, enkä pelkää ottaa apua vastaan ja olen aina valmis auttamaan toisia.

Persoonallisuus testit eivät siis olleet menneet metsään vaan osuivat aika kohdilleen näin itse pääteltynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti