torstai 18. tammikuuta 2018

MITÄ ON INFOGRAFIIKA?

Infografiikka on kuvallinen esitys, jonka tarkoituksena on tuoda tietoa, vaikutusta ja viihdytystä. Ne luodaan niin, että niissä on tietoa joka halutaan viestiä lukijalle mahdollisimman hyvin ja kehotetaan tekemään lopuksi jotain esim. muuttamaan elämäntapoja, menemään jollekin nettisivulle tai muuten kertomaan mitä jääkarhuille voi tapahtua liiallisen ilmaston lämpemisen vuoksi. Infografiikalla yritetään visuaalisuudensa avulla ymmärtämään tieto ja vaikuttamaan lukijaansa.

Infografiikan tyylejä ovat mm. prosessikaaviot, sarjakuvat, selitetty kaavio, kartta tai aikakausilehti. Nämä kaikki tehdään visuaalisesti hyvin, jotta lukija hahmottaa tiedon paremmin, kuin kuullessaan tiedon. 

Viime viikolla ensimmäisenä päivänä pääsin tutustumaan infografiikan saloihin ja pääsin tutustumaan aiheeseen kunnolla. Perehdyin aiheeseen kotona ja aloin etsimään pinterestä esimerkkejä infografiikasta ja hakemaa inspiraatiota. 


Opin viime viikon aikana hurjasti uusia sanoja, kuten infografiikka ja typografiikka, joista en ollut aikaisemmin kuullut. Nyt tiedän niiden merkityksen ja mihin niitä käytetään. Opin myös hieman käyttämään Illustrator ohjelmaa, jolla loin viimeviikon aikana infografiikan aiheesta typografian aikajana.

Vaikka uusi ohjelma oli aluksi hankala käyttää sain tehtyä omasta mielestä hyvän aikajanan näin aloittelijana. Infografiasta näkee selvästi mitkä fontit ovat luotu minäkin vuonna ja minkä näköisiä fontit ovat, lisäksi värit ovat selkeät ja tekstit näkyvät hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti