torstai 18. tammikuuta 2018

ASIAKASTYÖ - TYÖN TEKOA

Aloitin tiistai päiväni heti koululle saavuttua ja luokkaan päästyä. Jatkoin edellisenä päivänä aloitettua työtä ja yritin kovasti löytää inspiraatiota. Työni teksti osio oli hyvä, mutta en saanut ideaa muuhun. Työhön oli saatava muutakin kuin vaan teksti. 

Minulla oli valmiiksi luonnoksia ja ideoita ja otin siitä ideaksi ottaa erillaisia esineitä, jotka liittyivät eri aloihin jollain tavalla. Loin kuvia esim. saksista, jotka kuvasivat parturi-kampaamonopintoja, sieltä löytyi myös tietokonetta, leipä ja muutama muu. Aloin tekemään jokaista yksitellen. 

Pidimme myös opettajan kanssa työstä pienen kehityskeskustelun, jossa opettaja antoi vinkkiä mitä kannattaa tehdä toisin ja mitä kokeilla. Opin samalla lisää työkalujen käytöstä kuten, miten saan  kokeiltua eri väri maailmoja koko työstä ilma, että tarvii kaikkia käydä yksitellen. 

Parantelin työtä opettajan ehdotusten mukaan ja jatkoin julisteessa olevien esineiden tekoa siihen asti kun alko jo olemaan hieman nälkä. Ruokatauon jälkeen jatkui työt jonkin aikaa. Aloin päättämään vähän värimaailmaa työhön. Pohdin samalla fonttin, värin ja teeman valintoja.

Teeman työhön valitsin aiheen kautta, koska kyseessä on Opisto Open - tapahtuma, jossa esitellän eri aloja peruskoulun päättäneille, työttömille ja alan vaihtajille niin aloin tuomaan kyseistä teemaa esille eri alojen esineillä. 

Fonttiksi halusin vahvan ja näyttävän, joten valitsin Impact-nimisen fontin. Fontti on selkeä ja se herättää lukijan huomion sen vahvalla rakenteella. 

Värit työssä ovat pehmeitä ja haaleita, mutta eivät kauhean huomiota herättäviä. Musta kuitenkin tuo työhön korostusta ja persikan sävyinen väri näkyy työssä paljon paremmin sen rinnalla.
8:00 - 10:00       - A4-kokoisen julisteen tekoa

10:00 - 10:15     - Kehityskeskustelu julisteesta opettajan kanssa

10:15 - 11:30     - A4-kokoisen julisteen kehitys

11:30 - 12:00     - Ruokatauko

12:00 - 12:50     - Työ jatkuu

12:50 - 13:15   - Pohdintaa eri päätöksistä ja niiden kirjaamisesta ylös. Miksi olen päättänyt juuri
sen fontin ja miksi juuri se väri maailma on valittu.

13:15 - 14:20     - Blogin päivittämistä edelliseltä päivältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti