torstai 18. tammikuuta 2018

ASIAKASTYÖ - ALOITTAMINEN

Toinen viikko koulussa lähti asiakastyö harjoituksella, joka on näyttönä syksyllä aloittaneille. Pääsin tekemään samaa tehtävää ilman näyttöä. Meille annettiin tehtäväksi tehdä Salon seudun ammattiopistolle A4 kokoinen juliste, facebook banneri, instagram kuva, Salon jokikoski sanomiin mainos kuva, opasteet ja planssi omasta alasta, jota voi hyödyntää muiden aloihin.  Aiheena oli Opisto Open päivä, jossa 9-luokan päättäneet, työttömät ja alan vaihtajat pääsevät tutustumaan ammattiopiston valikoimaan.  Teeman saimme päättää itse ja luoda siitä oman näköisen.

Tehtävä kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta myös haastavalta. Illustratorin käyttö kun ei vielä ole täysin hallinnassa.

Aloitin työn teon oitis! Etsin ensin aiheelliset tiedot, eli minkä kokoinen Facebook bannerin täytyy olla tai minkä kokoinen Instagram kuva on. Kun tarvittavat tiedot ovat kasassa aloitin inspiraation hakemisen ja luonnoksien teon. Sain tehtyä monia luonnoksia joihin olin tyytyväinen ja lähdin kokeilemaan niitä Illustratorilla.

Sain päätettyä yhden luonnoksista, jonka alkaisin tekemään. Teko vaiheessa aloin epäröimään ja päätin aloittaa alusta. Aloin tekemään tekstiä pinterestistä inspiroituneena, josta sitten koko ajan alkoi kehittymään, jotain sellaista mistä aloin pitämään.  Opin samalla erillaisia tekstin muokkaus tapoja, joista oli hyötyä työn teossa. 

Työaika:

8:15 - 8:45     -  Asiakas tapaaminen ja tehtävän annon saanti

8:45 - 9:10     -  Tiedon hankintaa, minkä kokoisia ovat Facebook bannerit tai Instagram kuvat. 
                         Sanomalehti palstan koon etsiminen.

9:10 - 10:30   -  Suunnittelu ja inspiraation hakemista. Luonnoksien tekoa.

10:30 - 10:45 - Kahvitauko

10:45 - 11:30 - Luonnoksien tekoa

11:30 - 12.00 - Ruokatauko

12:00 - 14:30 - Illustattorilla työn aloittaminen ja eri vaihtoehtojen kokeilemista. Lisää inspiraatiota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti