OSAAMINEN

PETRA 23, TURKU


Olen sukujuuriltani Etelä Lapin tuntumasta Posiolta, Pentikin kotikaupungista tai oikeastaan kylästä. Olen syntyny Posiolla ja sen jälkeen asunut eri puolilla Suomea, mutta nyt olen jäänyt meren lähettyville ihanaan kesäkaupunkiin Turkuun.

Lappilainen vereni tuo luonteeseeni ahkeraa asennetta ja puheliasta persoonallisuutta. Olen luonteeltani hyvin auttavainen ja ajattelevainen. Vaikka olenkin realistisesti ajatteleva persoona,  jään monesti omiin haaveisiin ja unelmiin, mutta palaan helposti takaisin maan pinnalle. Työntekijänä olen luotettava, ahkera ja asiakaspalvelu henkinen.

En pelkää puhua asiakkaille ja olen valmis juttelemaan jokaisen kanssa. Olen työssäni saanut monesti suoraan asiakkailta hyvää palautetta siitä, että olen osannut heitä palvella ja monet vanhemmat ihmiset ovat olleet iloisia siitä, että olen ollut puhelias ja aina valmiina auttamaan. Olen oma-aloitteinen työntekijä, joka ei pelkää tarttua uusiin haasteisiin vaan haluan aina kehittyä ja oppia uutta. 

IMG_1422

OPINNOT JA MUUT KOULUTUKSET

Olen peruskoulun jälkeen käynyt vuoden lukiota, josta siirryin ammatilliselle puolelle opiskelemaan Merkonomiksi. Nyt käyn Visualistin koulutusta Salon seudun ammattikoulussa.

Olen käynyt myös hygieniaosaamis koulutuksen 2015, joten minulta löytyy taskusta hygienia kortti.
Lisäksi olen suorittanut ikärajavalvonnan ja olen veikkaus taitoinen myyjä!

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto, Visualisti (kesken)

Aloitin opinnot Salon seudun ammattiopistossa tammikuun 2018 alussa. Opinnoissani olen kehittynyt hurjaa vauhtia ja olen viimein löytänyt sen oman polun. Koulutukseen lähdettyä ajattelin, että minusta tulisi myymäläsomistaja ja kiertävä visualisti jollakin firmalla. Asiat muuttuivatkin yllättäen, sillä opintojen aikana kiinnostuin graafisesta puolesta ja some markkinoinnista. Näitä haluan lähteä kehittämään yhä enemmän.

Graafinen suunnittelu

Ensimmäinen isoin työni oli Opisto Open tahaphtumaan suunniteltavat mainokset. Tehtävänä oli tehdä A4 kokoinen juliste, facebook banner, instagram kuva, lehtimainos ja ammatista kertova planssi. Kohderyhmä tapahtumaan oli peruskoulun päättävät, työttömät ja alan vaihtaja, joten lähdin työn tekoon ajattelemalla tätä kohderyhmää.

Oman työni ajatuksena oli se, että kohderyhmästä löytyy paljon niitä jotka ovat vielä etsimässä sitä omaa polkua. Työ kuvaa nousevaa aurinkoa kaupungin ylle ja ajatuksena on uuden alun löytäminen. Jokainen aamu tietää uutta päivää ja uutta alkua. Aina on mahdollista löytää se oma polku. Minun työni valittiin ammttiopistomme käyttöön markkinoimaan Opisto Open tapahtumaa.
Työharjoittelut

MBakery

Aloitin ensimmäisen työharjoittelun turkulaisessa leipomossa nimeltä MBakery, joka on tunnettu tv-sarjasta Suomen paras leipomo jonka kyseinen yritys voitti vuonna 2015. Harjoittelun tavoitteena halusin kehittää omaa graffista ja kuvaus osaamistani.

Harjoittelun aikana tein paljon erilaisia graafisia töitä, kuten esitteitä, lahjakortteja, pakkauksia ja mainoksia.

Opin harjoittelun aikana käyttämään Adoben taitto ohjelmaa Indesing, jolla tein lähes kaikki MBakeryn työt. Tämän lisäksi tutustuin myös videon muokkausohjelmaan, jota opettelin harjoittelun aikana itsenäisesti.

Lisää töistäni ja siitä millainen minun harjoittenuni oli ja mitä olen oppinut pääset lukemaan täältä:
https://petrakela.blogspot.com/search/label/MBakery

Asiakastöitä

Alkuvuodesta meidät jaettiin muutamaksi viikoksi ryhmiin meidän kiinnostuksen perusteella. Meidän ryhmässä kaikki olivat kiinnostuneet myymälätyöskentelystä ja sisustamisen puolesta. Tehtävänä oli muutamalle viikolle löytää asiakkaita, jolle pääsisi toteuttamaan näyteikkuna ja esillepano tehtäviä.

Näiden viikkojen aikana opin tekemään erityisesti tiimityötä ja hankkimaan asiakkaita. Opin myös suunnittelemaan ja toteuttamaan näyteikkunoita asiakkaan toiveiden mukaan ja heittäytymään luovaksi muuttuvien tilanteiden tapahtuessa.

Herkku ja lahja murena

Ensimmäinen asiakastyönämme teimme Ystävänpäivä ikkunan jossa oli teemana tee hetki ystävien kanssa. Ikkunaan tuli Murenan uusia ystävänpäivä tuotteita ja paljon vaalean punaista ja pinkki.

Lue lisää täältä: https://petrakela.blogspot.fi/2018/02/herkku-ja-lahja-murenan-nayteikkuna.html

murena_näyteikkuna_3 murena_näyteikkuna_5

Pentik

Toisena asiakkaana meillä oli Pentik, jonne pääsimme luomaan tulevaa lastenpäivää, jonne tuli pieni leikki nurkkaus, esillepano tarjous tuotteista ja kattaus.

Lue lisää täältä: https://petrakela.blogspot.fi/2018/02/luomassa-lastenpaivaa-pentikille.html

pentik_esillepano_ja_kattaus pentik_lastenpäivä_4

Bobo

Hiihtoloman jälkeen menimme Bobon, nimiseen yritykseen tekemään näyteikkunaa heidän uusista Timberland tuotteista. Lisäksi toimme toiseen ikkunaan Reiman uudet ulkoiluvaatteet esille, kun niitä oltiin jo liikkeestä paljon kyselty.

Lue lisää täältä: https://petrakela.blogspot.fi/2018/03/timberland-bobon-nayteikkunaan.html

IMG_9406
IMG_9407


Kuvausjärjestely

Muurla

Muurlan kuvausjärjestelyssä meille oltiin jokaiselle ryhmälle valittu Muurlalta tuote sarja. Meidän sarjamme oli Nordic, joka haluttiin luonnosta ja eräilystä pois, lisäksi tarjoittimista haluttiin lisää kuvia.

Minun kuvani päätyi keittiön syövereihin, jossa sarjan mukia käytettiin jauhojen mittana. Inspiraatioiden syövereissä lähdin myös tekemään tarjottimien kanssa kattausta, jossa ne pääsivät hyvin esille.

(kuvat tulevat myöhemmin)

Tulevaisuuden kouluruoka, kuvaukset

Kokki puolen opiskelijat osallistuivat tulevaisuuden kouluruoka kilpailuun, jonne me kuvasimme ruoan laitto vaiheista ja annoksesta kuvia.

tulevaisuuden_kouluruoka_speltin_valmistaminen_3_petrakela tulevaisuuden_kouluruoka_speltin_valmistaminen_4_petrakela tulevaisuuden_kouluruoka_speltti_uuniin_petrakela tulevaisuuden_kouluruoka_annoksen_asettelu_petrakela tulevaisuuden_kouluruoka_annoskuva_1_petrakela

Meritalo

Minä ja ryhmäni teille kuvausjärjestelyn näytön asiakastyönä Meritalolle. Näyttöä varten meidän oli hankittava itsellemme asiakkaat ja päädyimme yhteisymmärryksin paikalliseen yritykseen, joka valmisti kotimaisista raaka-aineista hilloja ja mehuja.

meritalo_piknik_petra_kela_w950mm_h1400mm_some meritalo_syntymäpäivä_vaihtoehto_2_petra_kela_w1930mm_1280mm_some

Enemmän juttua näytöstä löytyy täältä: https://petrakela.blogspot.com/search/label/meritalo

Liiketalouden perustutkinto, Metkonomi (2015)

Opintoni olivat asiakaspalvelu- ja myynnin puolelle painottunut oppintosuunnitelma. 2. vuosi opiskelustani painottui yrittäjyys vuoteen, jossa perustimme koko vuodeksi Ny yritykset. Lisäksi koulumme opintoihin kuului visuaalisuutta, kustannuslaskentaa ja tietenkin työssäoppimiset ja paljon muuta, mutta nämä olivat pääpainotteisia.

Toimin aktiivisesti koulumme opiskelija Tutorina, jossa tehtävänämme oli esitellä opintojamme ja ohjata uusia opiskelijoita opinnoissa. Minä ja yksi luokkalaisistani kävimme esimerkiksi yläasteella kertomassa meidän opinnoistamme ja yrittäjyys vuodestamme.

Osallistuin myös Taitaja 2014 semifinaaliin visuaalisuudesta.

Opintojen aikana opin hyvin käyttämään Word, Powerpoint ja Exelin käyttöä, joten käytän niitä rohkeasti ja pelkäämättömästi.

Ny yrittäjyys- vuosi:

Olin Jyväskylän ammattiopiston ensimmäinen opiskelija, joka perusti ny yrityksen yksin eikä ryhmässä. Minun yritykseni oli Coffee & Tea Ny, joka jälleenmyi makukahveja ja irtoteetä. Yrityksellä oli myös myynnissä välillä toffeeta ja äitini piirtämiä kortteja. 

Myynti tapahtui erillaisilla messuilla ja tapahtumissa. Yritykseni oli esim. Jyväskylän Forumissa tapahtuvilla myyjäisillä, joulumyyjäisissä ja koululla erillaisissa myyjäisissä. Lisäksi olin myös myymässä ja edustamassa kouluamme Rigassa kansainvälisillä Ny yritys messuilla.

Opin yrittäjyys vuoden aikana vastuuta ja liiketoiminnan ylläpitämistä. Erityinen oppiminen tapahtui asiakaspalvelussa ja siitä, että tuotetietämyksellä luo parhaimman asiakaspalvelu kokemuksen asiakkaalle. Otin omista tuotteistani selvää, jotta osasin kertoa tuotteista asiakkaille ja tällä tuotetietämyksellä sain hyvää myyntiä aikaiseksi. Minusta tuli yrittäjyys vuoden aikana rohkea ja tuotetietämystä haaliva asiakaspalvelija, joka ei pelkää ottaa uusia haasteita vastaan ja on aina valmis tietämään lisää.

IMG_1307
IMG_1161

Työssäoppiminen Anttilassa.

Työskentelin Jyväskylän Anttilan kodin osastolla (03/2014 - 05/2014). Työssä opin käyttämään kassaa, purkamaan kuormaa varastossa, asiakaspalvelua ja tekemään esillepanoja. Tein kodin osastolla paljon kampanjaesillepanoja ja massaesillepanoja. Lisäksi pääsin myös työskentelemään päiväksi Iittalan edustajien kanssa, joiden kanssa vaihdoimme Iittalan hyllyt uuteen järjestykseen. Työssäoppimisen aikana Anttilalle tuli uusi tuote merkki, jonka hyllykuvia pääsin luomaan.

Opin Anttilassa olessa paljon. Yksi opettavaisimmista työharjoittelun aikana oli mysterishopparin palveleminen ja siitä palautteen saaminen. Tämän kokemuksen kautta opin paremmin tekemään asiakaspalvelua ja ymmärtämään miten kannattaa toimia. Minun mysteshopparin kohtaaminen oli onnistunut toisen vuoden opiskelijalta niinkin hyvin, että pistemäärät olivat 84/100 pistettä.

kiitosjakumarrus

Työssäoppiminen Pentikillä

Olin opiskeluiden aikana kahdessa erissä Pentikin liikkeessä ensin Jyväskylässä ja viimeisen harjoitteluni tei Skanssin Pentikillä Turussa (12/214 - 01/2015). Pentikin liikkeissä opin kassan käyttöä, paketointia ja kuorman purkamista. Skanssin Pentikillä pääsin tekemään ensimmäisen näyteikkunani ja lisäksi myös kattauksia myymälään.

Asiakaspalvelu oli työssä tärkeintä, kuin myös paketointi. Opin työssä todella hyvin tiimipelaamista, kun liikkeen kiireellinen joulu jakoi hommat kassalla. Yksi rahasti ja kaksi muuta paketoi, joten tässä sai oppia tiimipelaamista.

pentik

TYÖKOKEMUS

K-Supermarket Koivula ( 02/2018 - )

Opiskeluiden ohella viikonloppuisin. Työtehtäväni sijoittuvat todella paljon tuorepuolelle hedelmä- ja vihannes osastolle kuin myös palvelutiskille. Lisäksi työpaikallani teen kaikkia kaupan työtehtäviä vaihtelevasti. 

Sokos Wiklund (11/2017 - 12/2017)

Työskentelin Sokoksella enimmäkseen kodin-osastolla sesonki myyjänä. Näiden parin työ kuukauden aikana kävin tekemässä myös vuoroja Sokos Wiklundin kioskissa ja joulun alla paketointi pisteellä. Opin käyttämään heidän kassajärjestelmää ja pääsin kehittämään lisää omia asiakaspalvelu kykyjäni. Paineensieto kykyni sai suurta kohotusta Sokoksella olessa varsinkin paketointi pisteellä, kun oli kiirettä. 

K-market Itäinen Rantakatu (04/2017 -11/2017)

K-marketissa työskentelin jokaisella osastolla ja kassalla. Työpaikalla ei ollut määrättyjä osastoja vaan jokainen teki kaikkea, välillä leivän hyllytystä ja välillä maitokaapin hyllytystä. Olen siis kaupan moniosaaja.

Hallitsen Keskon kassajärjestelmän ja heidän symppiksen käytön hyvin. Lisäksi matkahuollon pakettien käsittely myymälässä onnistuu moiteettomasti. Osaamista löytyy myös paistopisteen ja salaattibaarin puolelta ja tarvittava hygieniapassi löytyy myös taskusta.

Olin alku syksystä asti vastuussa irtokarkkien tilauksesta ja tein niin sulkemis kuin avaamis vuoroja töissäni. Pääsin myös moneen otteeseen tekemään hyllypäätyjä, jotka vaihtuivat sesongin mukaan.

Tämä työ on tuonnut minulle enemmän vastuun kantamista ja loistavaa kokemusta kiireessä työskentelystä. Hankalien asiakkaidenkin kohtaaminen on tullut tutuksi tämän ja seuraavan työpaikan kautta ja olen oppinut niistä joka kerta uutta. Hankalien asiakkaiden kohdalla päätavoitteena on saada asiakas tyytyväiseksi ja se käy helposti ystävällisellä asenteella ja keskustelemalla asiakkaalle sopivista ratkaisuista.

hyllypääty_kmarket

Valintatalo Ispoinen (04/2016 - 04/2017)

Valintatalossa työskentely oli yksi vastuullisimmista työpaikoistani, sillä työpaikalla työskenneltiin pääsääntöisesti yksin. Tein työpaikallani aamuvuoroa kuin myös iltavuoroa, mutta pääsääntöisesti iltavuoroja.  Valintatalossakin työskentely oli jokaisella osastolla ja kassa työtä. 

Staffpoint (12/2015 - 03/2016)

Aloitin työurani keikkahommilla, joka oli hyvä avain työelämään. Staffpointilla työskentelin S-ketjun ruokakaupoille ja työhöni kuului kassatyöskentely kuin myös teollinen hyllyttäminen. Suurimpia oppimisiani oli ruokakaupan kassalla työskentely, joka on täysin erillaista kuin erikoisliikkeissä kassalla oleminen. 

HARRASTUKSET

Olen harrastanut elämäni aikana monta erillaista harrastusta, mutta pisimmät harrastukseni olivat Vapaa palokunnta eli VPK ja teatteri.

VPK oli minulle 2-3 vuotinen pieni harrastus, jota kävin Posion vapaa palokunnalla ystävieni kanssa. Osallistuimme ryhmämme kanssa Pielavedellä järjestettyihin kilpailuihin, emme sijoittuneet kilpailuissa hyvin mutta tärkeintä meille oli kokemus ja mukava retki porukalla. Opin harrastuksen kautta tiimityöskentelyä ja erityisesti sammutus ja ensiapu taitoja.

Teatteri.

Tässä oli myös minun yksi pidemmistä harrastuksista, jota kesti 2 vuotta. Syys- ja kevätkaudella harjoittelimme erilaisia teatteri harjoituksia. Meillä oli kasassa eri ikäisiä oleva porukka, jonka kanssa teimme pieniä näytelmiä ja iprovisointi harjoituksia. Syksyn ja kevään lopuksi teimme joka kerta pienen näytelmän, jonne pääsi katsomaan kaikki halukkaat. Lisäksi pääsimme myös osallistumaan Sotkamon Havukka-kesäteatterin näytelmien suunnitteluun.

Teatteri on tuonnut minulle osaamista ilmaista itseäni ja rohkaissut minua olemaan esillä. Lisäksi olen oppinut siellä työskentelemään eri ikäisten kanssa ja ryhmässä.


Leivonta

Minusta on viime vuoden puolella herännyt pieni innokas kotileiputi, joka rakastaa kakkujen tekoa. Aloitin kesäkuussa 2017 leivonta blogin nimeltä Pala kakkua, kiitos. Blogiin olen ottanut itse valokuvat tekemistäni leivoksista ja markkinoinut blogia eri kanavien kautta.

Olen blogin pitämisen myötä oppinut valokuvaamaan ja käyttämään enemmän kameraani. Lisäksi olen paljon oppinut markkinointia ja sisällöntuottoa. Seuraan leivonta trendejä ja olen kiinnostunut kokeilemaan aina jotain uutta ja soveltamaan vanhoja perinteitä. Tämä harrastus on antanut pitkää pinnaa ja kehittänyt joka kerta leivonta taitoja. Leivonnassa on oppinut erityisesti sitä, että ensimmäisen epäonnistumisen jälkeen ei saa luovuttaa vaan pitää kokeilla uudelleen.

IMG_2908


TIETOKONETAIDOT


Word 
Excel 
Powerpoint 

Illustrator 
Lightroom 
Photoshop 
Gimp 

SOSIAALINEN MEDIA


Leivontablogi: http://palakakkuakiitos.blogspot.fi
Instagram: https://www.instagram.com/petrajanica/
Pinterest: https://fi.pinterest.com/petrajanicas/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/petra-kela-748557150/
Portfolio:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti